CK med

Menu
  • Domů
  • Business
  • Bydlení
  • Děti
  • Dovolená
  • Ekonomika
  • Internet
  • Muži
  • Nákupy
  • Sport
  • Zvířata
Menu

3x zdravá letní večeře

Posted on 18. 7. 202010. 5. 2023 by

Už vám postupně dochází nápady a inspirace na letní recepty? Nevíte, co pořád dokola vařit, a stává se vám, že se při vaření v horkých dnech natolik vyčerpáte, že už na samotný pokrm ani nemáte chuť? Je to naprosto normální, málokdo z nás je v parném počasí schopen vydávat nějakou soustavnou fyzickou aktivitu. Tím spíše to pak platí pro pohyb kolem plotny a trouby, protože sálající kuchyňské přístroje v nás ještě více podporují pocit, že se nacházíme někde v sauně.

zeleninový špíz

Přesto vás chceme povzbudit a naladit na trochu pozitivnější notu. S našimi inspirativními tipy na rychlé a velice chutné večeře se rozhodně neztratíte. Je důležité vzít v potaz také to, aby pokrmy byly syté, málokoho z nás uspokojí jíst celé léto jen saláty, a především pak mužskou část naší domácnosti jistě potěší, když se budou pokrmy různě střídat a strava bude trochu pestřejší.

rajčata a žampiony

  1. Grilovaný losos se zeleninou. Pokud máte domácí gril nebo balkonový jednoduchý elektrický gril, anebo pyšníte-li se zahradou s tzv. grilovacím altánkem, mělo by pro vás být více než snadné využít příjemné letní večery právě pro přípravu takto tepelně upravených pokrmů. V tomto pokrmu se mísí zdravé tuky a bílkoviny, které obsahuje losos, ale i odlehčená příloha ve formě zeleniny. Na grilovací rošt můžete položit cuketu, lilek nebo třeba barevné papriky.
  2. Zeleninový salát s kuřecím masem. Nelze vynechat zmiňovaný salát. Prozradíme však, jak z něj udělat opravdu sytou večeři. Kromě natrhaných salátových listů a nakrájené čerstvé zeleniny použijte nějakou bílkovinu, například kuřecí maso, tofu nebo třeba tempeh. I rostlinné alternativy masa vás skvěle zasytí a nebudete mít chuť na nic nezdravého. Pokud máte zálibu v salátech s ovocem, přidejte třeba sušené fíky.
  3. Plněné žampiony. Vezměte větší kusy žampionů a pořádně je vydlabejte. Pak si vytvořte náplň, kterou do hlaviček umístíte. Lze použít kus kus, zeleninu, tuňáka, olivy, rajčata, a za několik desítek minut v troubě tak vykouzlíte chutnou večeři s nádechem Itálie.

Nejnovější příspěvky

  • Blechy nemá nikdo rád
  • Cultural experiences you can give as gifts
  • Jak si vybrat autoškolu?
  • Chce to dostatečné množství odhodlání
  • Zajímavá možnost přivýdělku
©2025 CK med | Built using WordPress and Responsive Blogily theme by Superb
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Souhlasím